Στη Γιορτή του Κολυμβητή τα μικρά δελφίνια του Πήγασου

  Έχει γίνει πλέον θεσμός, με το κλείσιμο των σχολείων, να πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη η Γιορτή του Κολυμβητή.

     Μια διοργάνωση που οργανώνουν οι προπονητές των τμημάτων εκμάθησης κολύμβησης των συλλόγων της Θεσσαλονίκης. Στόχος είναι, οι μικροί αθλητές 5-9 ετών να ανέβουν – αρκετοί από αυτούς για πρώτη φορά – στο βατήρα και να «νιώσουν» κάτι από τα συναισθήματα που νιώθουν οι μεγάλοι αθλητές. Να συναγωνιστούν με συνομήλικούς τους από άλλους συλλόγους και να παίξουν υπό την επίβλεψη των επαγγελματιών ναυαγοσωστών.

  Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 με την συμμετοχή πολύ μεγάλου αριθμού μικρών αθλητών. Ο Πήγασος Ημαθίας στηρίζει την προσπάθεια των προπονητών της Θεσσαλονίκης, να φέρουν τα μικρά παιδιά πιο κοντά στο άθλημα και στους συναθλητές τους από άλλους συλλόγους και συμμετείχε με 7 αθλητές και αθλήτριες.

  Ο προπονητής των ακαδημιών Θανάσης Φιλιμέγκας προετοίμαζε του αθλητές στην κερκίδα, όχι μόνο για το πώς θα αγωνιστούν, αλλά και για την όλη διαδικασία πριν και μετά τον αγώνα. Αρκετοί από αυτούς σε λίγους μήνες θα αποτελούν μέλη της προαγωνιστικής ομάδας και θα συμμετέχουν σε επίσημους αγώνες. Είναι σημαντικό λοιπόν να γνωρίζουν όλη την διαδικασία των αγώνων, αλλά πάνω από όλα πρέπει να χαίρονται την εμπειρία και να κάνουν νέους φίλους.

Στους αγώνες συμμετείχαν οι αθλητές και οι αθλήτριες:

Παπαδοπούλου Ελισάβετ, Παπαδοπούλου Κυριακή, Γιαννιώτης Νικόλαος, Καγκελίδης Νικηφόρος, Καθρέπτης Γρηγόρης, Σαράντης Βασίλη και Σκεντερίδης Ανέστης